Horizontal

Untuk peringatan pengunjung laman web

“ Kapsul Buah Goji “ 

 Anda tahu...kebaikan memakan buah goji...!!!
Anda...tahu kehebatan buah goji...!!!
( Jika tak tahu...klik sini dan sini...)
Anda tahu...inilah "supplement" semulajadi...ciptaan Allah..!!
Anda juga tahu...berjuta - juta orang telah mendapat manfaat dari kandungan...
buah goji sejak 5000 tahun dulu...

Jadi apa yang menghalang anda dari memakannya...???
Apa alasan anda...???

Mahal...??? Susah nak mencarinya...??? Rasa tak sedap...??? Malas nak mengunyah...???

Kami ada jalan penyelesaiannya...!!!

Mahal..?? Kami rendahkan harganya....
Susah nak mencarinya..??  Kami hantar ke pintu rumah anda...
Rasa tak sedap..?? Kami kapsulkan buah dan rasanya sekali...
Malas nak mengunyah..?? Tak payah kunyah, hanya telan saja...

Memperkenalkan 

“Kapsul Buah Goji” 


( Ekstrak 100% daripada buah goji sebenar tanpa campuran lain melalui nisbah 1:1 )


Jika anda merasa kuat, muda dan tidak mahu memakannya...
belikanlah ibu dan ayah anda...semoga berkat
 buah ciptaan Allah ini dapat menyihatkan diri mereka..
dan seterusnya memanjangkan umur mereka...insyaAllah...

Lihatlah mereka - mereka yang mengamalkan Buah Goji...
kesihatan mereka...umur mereka...benar - benar menakjubkan...

Ma Wangshi berusia 121 tahun. Beliau gemar berkebun setiap hari dan lebih suka menaiki anak tangga tanpa bantuan. Kanak-kanak lelaki yang bersamanya ini merupakan cicit-cicit-cucu beliau! Ma Wangshi suka memakan buah Goji sejak dari kanak-kanak lagi. Beliau boleh mengingati lagi saat pertama kalinya perayaan buah Goji diadakan di kampungnya yang kecil, setelah 100 lalu! Ma akan membawa cucunya ke perayaan buah Goji pada tahun hadapan.
Dalam keheningan pagi, Dr Shengyuan Lei telah selesai membuat perjalanan hariannya sepanjang tiga-batu. Kemudiannya beliau akan menghabiskan satu jam untuk bertafakur dan yoga sebelum beliau berjumpa dengan pesakit-pesakitnya. Dr.Lei berusia 103 tahun! Ini amat luar biasa tetapi usia Dr.Lei yang sebegitu bukanlah di luar kebiasaan. Ramai penduduk di Bandar itu hidup dengan kehidupan yang produktif melewati usia 100 tahun. Mereka mempercayai amalan memakan buah Goji setiap hari merupakan satu-satunya faktor utama yang membuatkan mereka luar biasa sihat dan panjang usia.
Hongzhang dan isterinya berusia 110 tahun. Penglihatan mereka masih tajam dan masih mempunyai semua gigi,mereka juga tidak pernah sakit sejak bertahun-tahun. Salah satu aktiviti kegemaran mereka ialah pergi ke pasar. Mereka berdua memakan buah Goji setiap hari. Wang Hongzhang menjual buah Goji yang kering kepada peniaga tempatan. Serbuk Goji beliau dikenali kerana berkualiti luar biasa. Beliau memaklumkan rahsia serbuk Gojinya telah diperturunkan dari satu generasi ke satu generasi.


REKOD PANJANG UMUR ORANG - ORANG YANG MENJADIKAN
PEMAKANAN BUAH GOJI SEBAGAI AMALAN


Berjuta - juta orang sihat dengan memakan Buah Goji...
Bagaimana dengan anda...???
Jadikanlah Buah Goji sebagai makanan tambahan anda...
dan lihatlah hasilnya....


Asal - usul Buah Goji

Goji atau buah Lycium merupakan herba yang berasal daripada Lycium chinense dan Lycium barbarum, tumbuhan yang biasa didapati di Asia Timur. Kulit akarnya juga digunakan untuk perubatan di seluruh Asia Timur. Lycium merupakan famili Solanacea yang daripadanya kita dapati sayur-sayuran seperti lada, terung, ubi kentang, tomato dan lain-lain. Masyarakat Cina mengenali buah ini sebagai goji dan telah menggunakannya sejak zaman purba. Ia juga telah direkodkan seawal kewujudan Chinese material medica dalam lingkungan 100 A.D.

Di Cina, Lycium Barbarum telah lama dikenali kerana faedahnya untuk penglihatan. Ia sering dijadikan bahan utama dalam hampir setiap perubatan Cina dalam memulihkan mata. 

Buah goji mempunyai rangkaian amino asid L-leucine yang sangat tinggi. L-leucine merupakan asid amino yang hanya boleh diperolehi daripada diet kita. Dalam tubuh, L-leucine ditukarkan kepada sebatian yang sangat kuat dipanggil HMB (beta-hydroxy beta-methylbutyrate).


Apa yang ada di dalam Buah Goji

  • 19 asid amino ~ termasuk lapan (8) yang diperlukan untuk hidup
  • 21 unsur mineral ~ termasuk germanium, unsur mineral anti-kanser yang jarang ditemui dalam makanan
  • 16% protein ~ enam (6) kali ganda lebih tinggi berbanding dengan bee pollen
  • Spektrum ~ yang lengkap dengan anti-oksida karotenoid termasuk beta-karotena (sumber yang lebih baik meskipun karot)
  • Zeaxanthin dan lutein ~ melindungi mata dan membaiki penglihatan. 
  • Karotenoid ~ Buah goji paling kaya dengan sumber karotenoid berbanding dengan semua jenis makanan yang ada
  • Vitamin C ~ 500 kali ganda berbanding buah oren.
  • Vitamin B Complex ~ perlu untuk menukarkan makanan kepada tenaga
  • Vitamin E ~ jarang ditemui dalam buah dan selalunya hanya ditemui dalam bijian dan benih
  • Beta-sitosterol ~ dikenali sebagai agen anti-radang. Beta-sitosterol juga merendahkan kolesterol dan digunakan untuk merawat masalah seksual mati pucuk dan zakar yang membesar
  • Essential fatty acids ~ diperlukan oleh tubuh untuk mengeluarkan hormon, dan melicinkan fungsi otak serta sistem saraf
  • Cyperone ~ memberi faedah kepada jantung dan merendahkan tekanan darah, melegakan ketidakselesaan ketika haid dan digunakan dalam rawatan kanser servik
  • Solavetivone ~ sebatian anti-bakteria dan anti-kulat yang kuat
  • Physalin ~ sebatian semulajadi yang aktif terhadap semua jenis leukemia, juga digunakan dalam rawatan hepatitis B disamping meningkatkan sistem imunisasi
  • Betaine ~ digunakan oleh hati untukmengeluarkan choline, sebatian yang mententeramkan ketakutan, meningkatkan memori, pertumbuhan otot dan melindungi penyakit hati berlemak (fatty liver). Betaine juga menyediakan kumpulan methy dalam tindak balas tenaga dan boleh membantu mengurangkan paras homocysteine, iaitu faktor risiko utama dalam penyakit jantung. Ia juga melindungi DNA
  • Polysaccharides ~ LBP (Lycium Barbarum Polysaccharides) terbukti sebagai glykokonjugat, bermaksud merupakan sumber sel gula yang perlu (essential cell sugars) yang luar biasa (Mannose, Xylose, Rhamnose, Glucose, Arabinose dan Galactose) yang perlu untuk fungsi imunisasi yang sempurna dan komunikasi interselular. Hakikatny, goji mungkin merupakan sumber glykonutrien yang terkaya pernah ditemui.   
Pelbagai khasiat dan manfaat yang ada dalam buah goji..
Bagaimana dengan anda...???
Jadikanlah Buah Goji sebagai makanan tambahan anda...
dan lihatlah hasilnya....


Dalam perubatan Cina
 
Goji telah digunakan dalam perubatan tradisional oleh masyarakat Cina selama lebih 5000 tahun. Banyak teks perubatan Cina menyanjung faedah kesihatan yang mengagumkan hasil daripada buah ini. Antara teks perubatan tersebut ialah:


 Ben Cao Hui Yang:
“Goji meningkatkan qi atau daya kehidupan, menyokong darah, menyuburkan yin dan yang, membuang angin, merupakan herba yang sangat baik”.


Ben Cao Bei Yao:
“Goji menyuburkan paru-paru, membuang angin, membersihkan hati, menguatkan buah pinggang untuk menyokong qi, meningkatkan potensi seks, memperkuatkan otot dan tulang serta mencerahkan mata”.


Ben Cao Gang Mu:
“Goji membuang qi yang tidak baik daripada lima (5) organ, mengawal aliran tenaga penting, mencerahkan mata, menenangkan saraf, menjadikan hidup panjang umur”
.
 
Dr. Earl Mindell, R.Ph., Ph.D, bercakap tentang buah goji...



Dr. Earl Mindell, R.Ph., Ph.D, seorang pakar herba dan nutrisi telah menyenaraikan...

 34 sebab mengapa anda perlu mengambil goji !!!
  1. Goji memanjangkan usia, menghalang diri anda daripada tua sebelum masa menerusi tindakan anti-oksida yang tinggi.
  2. Goji meningkatkan tenaga dan kekuatan anda, terutamanya apabila melawan penyakit.
  3. Goji menjadikan anda rasa dan kelihatan muda. Goji merangsang rembesan HGH ( Hormon Pertumbuhan Manusia), 'hormon remaja"
  4. Goji mengekalkan tekanan darah yang sihat.
  5. Goji mengurangkan risiko kanser
  6. Goji mengurangkan kolestrol
  7. Goji menormalkan gula dalam darah pada peringkat awal diabetes
  8. Goji meningkatkan fungsi seksual dan merawat masalah seksual
  9. Goji membantu mengurangkan berat badan
  10. Goji melegakan sakit kepala dan pening
  11. Goji melegakan insomnia dan tidur yang lebih nyenyak
  12. Goji mengekalkan kesihatan mata dan penglihatan anda
  13. Goji menguatkan jantung anda
  14. Goji menghalang peroksidaan lipid ( yang menyebabkan sakit jantung)
  15. Goji meningkatkan halangan penyakit
  16. Goji meningkatkan respons imunisasi (T-Cell, IL-2, IgA, IgG)
  17. Goji digunakan sebagai rawatan kanser
  18. Goji menempatkan semula dan membaik pulih DNA (menghalang mutasi yang menyebabkan kanser)
  19. Goji menghalang tumbesaran tumor
  20. Goji mengurangkan kesan toksik kemoterapi dan radiasi
  21. Goji membina darah yang kuat, meningkatkan produksi sel-sel darah merah, sel-sel darah putih dan platelet)
  22. Goji meningkatkan limfosit
  23. Goji mengaktifkan enzim anti-radang
  24. Goji menyokong fungsi hati yang sihat
  25. Goji merawat simptom-simptom menopause
  26. Goji menghalang loya di peringkat awal mengandung
  27. Goji meningkatkan kesuburan
  28. Goji menguatkan otot dan tulang anda
  29. Goji menyokong fungsi buah pinggang
  30. Goji meningkatkan memori dan memulih ingatan
  31. Goji membantu batuk kering yang kronik
  32. Goji menghilangkan tekanan dan gelisah
  33. Goji meningkatkan keceriaan dan semangat anda
  34. Goji membantu sistem penghadaman
Pelbagai khasiat dan manfaat yang ada dalam buah goji..
Bagaimana dengan anda...???
Jadikanlah Buah Goji sebagai makanan tambahan anda...
dan lihatlah hasilnya....




Apa yang akan terjadi selepas anda makan goji

 

Buah Goji kaya dengan vitamin

Buah-buahan seperti anggur, pisang, betik, manggis, mempelam, nanas, epal, oren, anggur, lobak dan seumpamanya mempunyai pelbagai vitamin dan sangat enak untuk di makan. Manakala buah goji pun mempunyai khasiat iaitu 18 Amino Asid, Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6 dan Vitamin E.

Khasiat paling menakjubkan yang dijumpai keatas goji yang telah dikeringkan mengandungi 18 amino asid (6 kali ganda lebih tinggi kadarnya berbanding bee pollen), 21 unsur mineral, lebih beta karoten berbanding karot dan menghairankan 500 kali ganda lebih Vitamin C berbanding buah 0ren - mengikut berat).

Ianya juga kaya dengan Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6 dan Vitamin E. Goji yang paling baik adalah yang hidup subur tanpa pencemaran cuaca dan udara sekitar serta jauh terdedah daripada baja kimia


Keistimewaan Buah Goji 

Di negara China, Gojiberry sangat istimewa, terutama pada masyarakat Zhongning, negeri Ningxia. Gojiberry di tempat ini dikatakan yang terbaik di dunia, mungkin kerana tanah beralkalin (pH 8.2 – 8.6) dan iklim yang bersuhu melampau dari 102 F – 16 F (38 C -27 C).

Penduduk Ningxia kebanyakannya beragama Islam dan ‎mengamalkan Gojiberry sebagai makanan harian untuk kekal sihat. Rata-rata, usia mereka melewati 100 tahun. 

"Lagenda Kerajaan Ningxia, kira-kira 3000 tahun yang silam, ketika Raja Ningxia berburu di Bukit He Lan, ‎Baginda ternampak seorang wanita sedang memukul seorang lelaki tua berjanggut. Baginda hairan, lalu bertanya kepada wanita itu apa yang terjadi? Wanita itu menjawab: "Saya sedang memukul cucu saya!".

Baginda amat terkejut dan ‎bertanya kepada wanita itu berapa umurnya dan kenapa dia kelihatan begitu muda. Wanita itu ‎menjawab: ‎"Saya berumur 260 tahun. Ketika musim bunga, saya makan daun Goji dan minum teh Goji. ‎Ketika musim panas, saya makan buah Goji, dan pada musim luruh saya mengambil akar Goji ‎dan membuat pes. Inilah rahsia saya".

Baginda amat kagum dan menasihati seluruh rakyat Baginda agar mengamalkan permakanan Gojiberry. ‎Semenjak hari itu, rakyat negara itu mengamalkannya setiap hari."

Kandungan Nutrien & Khasiat Gojiberry 

Menurut analisa yang dilakukan oleh "Beijing Nutrition Research Institute", China:

" Gojiberry mengandungi rangkaian anti-oksidan "carotenoids" yang sempurna, menjadikan ia di kalangan makanan yang tertinggi kandungan carotenoids yang pernah diketahui; lebih banyak beta- karotin dari lobak merah/wortel, dan zeaxanthin (menyihatkan mata), dan melebihi 500 kali ganda vitamin C daripada oren apabila di ukur sama berat,(bererti menjadikan ia nombor 3 makanan terkaya sumber vitamin C di bumi ini, selepas kakadu plum dan camu camu)."

Menurut kajian tersebut, gojiberry juga kaya dengan 18 jenis asid amino, 21 jenis zat gizi, tinggi kandungan vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 dan vitamin E. Lebih kurang 11mg/100g zat besi, di samping "betasisterol, sesquiterpenoids (cyperone, solavetivone - bahan anti-kulat), tetraterpenoids dan betaine untuk pencernaan. Gojiberry juga mengandungi "polysaccharides" yang menyumbang kepada sistem kekebalan tubuh. Gojiberry juga kaya dengan asid lemak, zat-zat omega yang menyihatkan tubuh, yang diperlukan untuk menghasilkan hormon, mempertingkat daya fikiran dan fungsi sistem saraf. Kandungan asid linoleic juga tinggi. 

Dan menurut satu artikel lain yang dikeluarkan oleh "The National Library of Medicine", Bethesda, Maryland, Gojiberry mengandungi:
  • ‎19 asid amino termasuk 8 jenis yang sangat diperlukan oleh tubuh. 
  • ‎21 unsur zat galian/gizi, termasuk germanium, unsur mineral anti kanser yang jarang ‎ditemui dalam makanan. ‎
  • 13% protein (lebih tinggi berbanding dengan gandum).
  • Rangkaian lengkap anti-oksidan Karotenoid, termasuk beta-karotin (jauh lebih baik dari lobak merah/wortel).
  • Zeaxanthin dan Lutine (melindungi mata dan memperbaiki penglihatan).
  • Vitamin C yang tinggi melebihi kadar yang terkandung di dalam oren.
  • Vitamin B Komplex, perlu untuk menukarkan makanan kepada tenaga.
  • Vitamin E , jarang ditemui dalam buah-buahan, hanya terdapat dalam ‎bijiran.
  • Beta-Sitosterol, agen anti-keradangan, juga menurunkan kadar ‎kolestrol, selalu digunakan untuk merawat masalah seksual, mati pucuk, dan masalah ‎prostat. 
  • Asid lemak yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan hormon-hormon, ‎dan melancarkan fungsi otak dan sistem saraf.
  • Cyperone, berfaedah kepada jantung dan merendahkan tekanan darah, ‎melegakan ketidak-selesaan ketika haid, dan juga digunakan dalam rawatan kanser servik/rahim.
  • ‎Solavetivone, sebatian anti-bakteria dan anti-kulat yang berkesan.
  • Physalin, sebatian alami yang aktif mencegah jenis-jenis leukemia dan ‎kanser, digunakan untuk merawat hepatitis B. 
  • Betaine, sebatian yang digunakan oleh hati untuk menghasilkan choline, berkesan ‎mententeramkan ketegangan urat-saraf, meningkatkan daya ingatan, meningkatkan pertumbuhan otot, ‎dan melindungi penyakit hati berlemak. Betaine juga menyediakan ‎kumpulan methyl dalam tindak-balas tenaga di dalam tubuh, dan membantu mengurangkan paras ‎homocysteine, iaitu penyebab risiko utama kepada penyakit jantung. Ianya juga melindungi ‎DNA.
Ringkasnya, berdasarkan kepada analisa di atas, Gojiberry memiliki khasiat yang istimewa untuk kesihatan !!!

Banyak analisa, dari masa kesemasa, dilakukan mengenai kandungan nutrien Gojiberry. Hasil kajian juga berbeda; mungkin disebabkan berbezaan varieti Gojiberry, tanah ia tumbuh, dan juga faktor iklim. Beberapa kajian lanjutan juga masih dijalankan untuk kesahihan kandungan nutrien Gojiberry.

Tiada alasan lagi...jom makan Buah Goji yang dikapsulkan... mudah...senang...berkhasiat...bermanfaat !!!